Chassi: Fördelarna med Polyuretan!

Varför ska man köra med Polyuretan-bussningar?

Polyuretan är en plast som varit med oss i olika ändamål i över 30år. På senare år har man dock lärt sig modifiera denna plast till egenskaper som gör den väldigt användbar till både bruksbilar och för bilar som enbart används till bankörning och tävling. 
Bussningar är en av de delar på en bil som utsätts för mest stress. De ska klara all denna stress utan någon som helst service eller smörjning. Otacksamt är bara förnamnet!

Bussningar är vanligtvis tillverkade i ett gummimaterial gjort av naturliga ämnen som tyvärr blir mjukare med åldern. Det gör att dom inte klarar av att hålla emot lasten som läggs på dom på samma sätt efter bara något år. Resultatet blir en bil som tappar styvheten och köregenskaper ju lägre tiden går.

Just detta är den största anledningen till att man känner skillnad på en bil som rullat direkt ut ur bilhallen och en som har körts i 3-4år. Bilen känns lite mindre direkt i kurvtagning och inbromsning. Ytterligare en negativ effekt på det är att däckslitaget blir mycket mer påtagligt!

Polyuretan kan tillverkas 25-30%-hårdare än gummi men samtidigt behålla egenskaperna av att absorbera ljud som annars är ett problem vid byte till hårdare bussningar. Det ger den fördelen att ge din bil bättre köregenskaper men ändå behålla komforten!