Fjädrar BC-Racing: Rekommendationer

Vid köp av BC-Racings coiloversatser är fjäderhårdheten valbar utan extra kostnad. BC-Racing har alltid en rekommenderad hårdhet för varje specifik modell, men den är inte alltid perfekt för ditt ändamål. Då kan det vara läge att byta fjädrar redan vid beställning.

Ska bilen användas mestadels på gatan men även köras på bana någon gång ibland så är BC-Racings rekommendation en riktigt bra grund att utgå ifrån. Denna setup passar riktigt bra för en allroundbil.
På en bil som däremot ska vara riktigt låg kan detta vara för mjukt. När man kör riktigt lågt bortser man endel från komforten då man sällan har möjlighet att ha tillräcklig fjädringsväg. Det kan bero på att fälgen ligger såpass nära skärmkanten att fjädring inte är möjlig.
Vi brukar rekommendera att man hoppar upp 2-4kg/axel i dessa fall. Vet man redan från början att man ska åka med riktigt tight fitment så kan man hoppa upp mer än så! Det är en bra tumregel att ha i bakhuvudet vid beställning.

BC-Racings fjädrar finns även att tillgå som reservdelar och kostar då 499:-/st. Perfekt om man i efterhand känner att man skulle haft lite hårdare eller mjukare setup.
Många banåkare har ett par olika hårdheter att välja mellan för att kunna optimera för varje bana. Då det är är ännu viktigare att hitta exakt rätt efter förhållandena och bantyp när man vill kapa de sista hundradelarna.

Är det fortfarande något du funderar på angående fjädervalet så kontakta oss så hjälper vi dig att hitta de rätta fjädrarna!